Pečivo, chléb, pizza, sušenky, sladké

Mísení, šlehání, příprava surovin

Firma IBIS je polská firma disponující vlastní výrobní halou o rozloze několika tisíc metrů čtverečnícha a moderním, dobře vybaveným strojovým parkem. Využívají vlastního CNC obráběcího centra, laseru na řezání oceli a mnoha dalších strojů, které jim umožňují vyrábět v rámci vlastní firmy s cílem poskytnout našim zákazníkům komplexní služby na míru a s velmi dobrým poměrem ceny a  výkonu. Firma se zaměřuje především na výrobky a procesy v pekařském a potravinářském oboru. Jejich specialitou jsou stroje pro mísení a hnětení a dále  především pece různých velikostí pro malé i průmyslové výrobce včetně kompletní výroby systému termoolejových pecí.

Hnětač (45 – 80) – pevná díže

Spirálový hnětač s pevnou díží o objemu 45 – 80 litrů je ideální pro mísení a hnětení těst a jiných hmot a to i ve velmi malých množstvích nepřesahujících 5% objemu díže. Podstavec je vyrobený z lakované oceli. Pevná díže, spirála a škrabka na těsto jsou z nerezové oceli a jsou odolné vůči kyselému prostředí. Díky použitým technologickým řešením pracují hnětače s pevnou mísou velice tiše a energeticky úsporně. Mají kompaktní kryt a přehledný, intuitivní ovládací panel. Své uplatnění naleznou především v menších a středních pekárnách a cukrárnách, dále pizzeriích, restauracích a hotelových kuchyních.

Technické parametry

  • Možnost nastavení rychlosti na prvním a druhém rychlostním stupni obsluhou
  • Plynulá změna otáček.
  •  Automatická fixace hnětače po zvednutí krytu díže.
  • Tichý chod stroje díky řemenovému převodu.
  • LED osvětlení mísy a přesné měření teploty

Hnětač (125 – 250) – pevná díže

Spirálové hnětače s pevnou díží o objemu od 125 – 250 litrů jsou ideální pro hnětení pšeničných, kynutých i tuhých těst. Použitá konstrukční řešení zajišťují intenzivní a efektivní míchání těsta a umožňují dosahování ideálních technologických parametrů těsta jako provzdušnění a rovnoměrné promísení surovin. Stroj vymíchá i malé množství těsta, nepřesahujícím 5% objemu díže. Podstavec hnětače je standardně vyroben z lakované oceli, ale na přání zákazníka lze vyrobit i z nerezové oceli. Intuitivní ovládací panel, LED osvětlení a přesné měření teploty. Tyto stroje jsou nepostradatelné v pekárnách, pizzeriích, restauracích, a hotelových kuchyních.

Technické parametry

  • Možnost přípravy všech druhů těsta: pšeničného, smíšeného a žitného
  • Možnost nastavení otáček technologem při první a druhé rychlosti – individuální volba rychlosti míchání těsta
  • Rovnoměrné promíchání všech složek těsta, a to i v malém množství, které nepřesahuje 5 % objemu mísy
  • Přídavné, nezávislé nouzové ovládání v případě poruchy elektronického systému (Opce)
  • Tichý chod stroje díky řemenovým převodům
  • Tři provozní režimy (volitelná výbava)

Univerzální šlehací/ hnětací stroj – MR

Průmyslový mixér MR je univerzální stroj, který v sobě kombinuje výhody jak klasických spirálových hnětačů tak i planetových šlehačů. Multifunkční systém vyjímatelných nástrojů je ideální pro použití v pekárnách a cukrárnách. Jedná se o stroj určený k hnětení velkého množství hmoty s možností výměny pracovních nástrojů. Umožní ideálně zpracovat jakýkoli konkrétní typ hmoty/ těsta. Různé pracovní nástroje pokrývají všechny potřeby pro procesy míchání, hnětení a šlehání všech druhů hmot. Výborně se hodí také ke šlehání másla a marmelády do hladké hmoty a k rovnoměrnému míchání všech složek těsta. Umožní zpracovat i malé množství, které nepřesahuje 5 % objemu díže. Použití frekvenčního měniče zaručuje dosažení univerzálního zařízení v pekařském a cukrářském průmyslu.

Technické parametry

  • Maximální výrobní kapacita a možnost přípravy široké škály těst a cukrářských hmot
  • Mixéry jsou standardně vybaveny škrabkou pro čištění díže během provozu hnětení
  • Dotykové ovládání (Opce): zaručuje plynulou regulaci otáček, programovatelné provozní cykly zařízení, uložení až 99 programů
  • Možnost nastavení otáček technologem u první a druhé rychlosti – individuální volba rychlosti míchání těsta
  • Intuitivní ovládací panel, LED podsvícení díže a přesné měření teploty
  • Přídavné, nezávislé, nouzové ovládání v případě poruchy elektronického systému

Mixer – drtič – homogenizátor

Vysokorychlostní stojanový kutr / mixér / homogenizátor o objemu v rozsahu 20 – 120 litrů určený pro krájení, rozmixování a homogenizaci. Hodí se pro přípravu hummusu, majonézy, masa a všech druhů zeleniny.
  • Kapacita: 20 – 120 l
  • Rychlost otáček  600-3000 rpm
  • Příkon: 2.2 kW/ 18,5 kW
  • Elektro připojení:  230V/ 50Hz; nebo 400V/ 50 Hz
  • Rozměry délka x hloubka x výška:  od  (40 x 60 x 105 cm) do  (100 x 70 x 135 cm)
  • Velikost dávky:  od  6 kg do 75 kg
  • Hodinová kapacita: od  90 kg do 1200 kg

Dělení a tvarování

Jedná se o kategorii strojního zařízení, která umožňuje rozdělení hmoty na požadovaný počet kusů o požadované váze včetně jejich finálního tvarování. Jedná se o různé typy strojů pro dělení, které umožňují buď kontinuální nebo dávkové zpracování v různém pracovním režimu od manuálního přes poloautomatický až po plně automatický.

Dělička Kony-2
2-řádková dělička se skuováním, která díky přesně řízenému systému navažování a skulování umožňuje dosahovat váhově přesných drobných klonků těsta v ruční kvalitě. Je vhodná pro výrobu pšeničného pečiva typu: bagelů, hamburgerů a sendvičů apod. Při výrobě pečiva je kvalita dělení a skulování, které stojí na počátku výrobního řetězce rozhodující pro další zpracování. Jedná se o vysoce kvalitní stroj vhodný pro různé oblasti použití, především pak pro výrobu řemeslného pečiva v absolutně špičkové kvalitě.
  • Kapacita stroje: v rozsahu 1.900 – 3.000 ks/ hod.
  • Kapacita násypky: 15 kg těsta
  • Váhový rozsah klonků: 30 – 145 g
  • Průměr pístu: 64 mm
  • Rozměry: 650 x 1705 x 1700 mm
  • Váha:  700 kg
  • Konstrukční materiál: nerezová ocel
  • Příkon elektro: 1,5 kw/ 400 V AC 50-60 Hz

Dělička se skulováním

Stroj lze pořídit v automatické, poloautomatické nebo manuální verzi. Hydraulický stroj s jedním dvojčinným válcem pro stlačení a dělení těsta. Kapacita 15 klonků těsta v rozsahu 150 – 360 g. Ovládací panel umožňuje nastavit míru stlačení a dělení. Stroj je vybaven tlačítem pro čištění nožů. Má možnost uložení až 9 různých programů – receptur.

POUŽITÉ MATERIÁLY:

  • Rám z elektrolyticky svařované, lakované oceli
  • Povlak z lakované oceli nebo nerezové oceli
  • Nože a mřížky z nerezové oceli 304
  • Vnitřní povrch krytu a prostor dělení z polyethylenu pro potravinářské použití PE500
  • Desky z polyethylenu pro potravinářské použití PETG

ELEKTRICKÉ NAPÁJENÍ

  • Všechny stroje jsou standardně dodávány pro provozní napětí 400 V/ 50 Hz, na vyžádání lze dodat i jiná napětí
  • Všechny stroje jsou v souladu s předpisy ES a jsou původem z Itálie.

Dělička hydraulická
Stroj lze pořídit v automatické, poloautomatické nebo manuální verzi. Hydraulická dělička je stroj s jedním dvojčinným válcem pro stlačení a dělení těsta. Kapacita 15 – 30 klonků těsta v rozsahu 150 – 1200 g. Ovládací panel umožňuje nastavení míru stlačení a dělení. Stroj je vybaven tlačítem pro čištění nožů. Možnost uložení až 9 různých programů.

POUŽITÉ MATERIÁLY:

  • Rám z elektrolyticky svařované, lakované oceli
  • Povlak z lakované oceli nebo nerezové oceli
  • Nože a mřížky z nerezové oceli 304
  • Vnitřní povrch krytu a prostor dělení z polyethylenu pro potravinářské použití PE500
  • Desky z polyethylenu pro potravinářské použití PETG

ELEKTRICKÉ NAPÁJENÍ

  • Všechny stroje jsou standardně dodávány pro provozní napětí 400 V/ 50 Hz, na vyžádání lze dodat i jiná napětí
  • Všechny stroje jsou v souladu s předpisy ES a jsou původem z Itálie.

Dělička na Chleba

Dělička dělí těsto pomocí bubnu a sacího pístu, a to velmi šetrně, aniž by došlo k jeho nadměrnému stlačení a poškození. Stroj zpracovává těsta citlilvě jako při ručním dělení. Násypka na těsto a vnější víka jsou vyrobeny z nerezové oceli. Váhy lze nastavit ručně nebo prostřednictvím řízení PLC. Objemová dělička se vyrábí s ohledem na následující hmotnostní rozsahy: 50 – 200 g, 100 – 600 g a 250-1000 g. Kapacita dělení je 20 – 40 ks/ min. u automatického stroje a 29 – 31 ks/ min. u ručního stroje. Stroj vykazuje o 80 % nižší spotřebu oleje ve srovnání s jinými stroji.

Krájecí stůl
Krájecí pracovní stůl řady TL je spolehlivý, snadno ovladatelný stroj vyrobený kompletně z nerezové oceli AISI 304 a je určený pro výrobu produktů z různých těst, především pak z listového těsta. Vhodný je pro výrobce jakékoli velikosti.

Rozvalování a plnění

Jedná se o kategorii strojního zařízení, která umožňuje přípravu a finální tvarování produktů tak, aby bylo možné vyrábět plněné produkty jako sladké plněné knedlíky z tvarohového nebo bramborového těsta (extrudery / enkrustery) a tepelné zpracování produktů jak při běžném atmosferickém tlaku, tak při specifických podmínkách ve vakuu, které významně napomáhá urychlit proces tepelného zpracovávání.

Rozvalovač těsta – stolní
Rozvalovače SZ500/600 jsou určeny pro použití v malých a středně velkých cukrárnách, pekárnách a gastronomických provozech. Stroje jsou robustní konstrukce, snadno ovladatelné. Práci s těmito stroji zkrátka zvládne každá obsluha.

Rozvalovač těsta – manuál / automat

Spolehlivý, robustní, snadno ovladatelný stroj určený pro výrobu listového těsta, který se přizpůsobí požadavkům středních i větších výrobců. Všechny automatické modely jsou vybaveny dotykovým barevným 7“ ovládacím panelem, který umožňuje pracovat ve třech provozních režimech: manuálním / poloautomatickém / automatickém.

Knedlíkomat Foodtech – Ekonomik
Jedná se o automatický multifunkční stroj – encruster, který se používá především pro výrobu různých plněných produktů – knedlíky s ovocnou náplní, masové nebo játrové kuličky, plněné sušenky, plněné jemné pečivo, mamoul, mochi, kubba, falafel, nekonečné vejce, plněné koblihy apod. Stroj je vhodný i pro neplněné produkty jako jsou: krokety, bramborové knedlíky, šišky, karbanátky apod. Nastavením lze nastavit tloušťku vlastního obalu, délku i velikost produktů. Výměnou vhodného uzavíracího mechanismu lze snadno měnit tvary produktů – např. koule, kužel, válcovitý nebo čtvercový průřez, apod.

Stroj je určen pro výrobu plněných produktů a dosahování vysoké kapacity produkce. Je vhodný pro použití v obchodních řetězcích i v začínajících podnicích, jako jsou pekárny, hotely, restaurace, potravinářské výrobny atd.

  • Výrobní kapacita: 60-90 ks/ min.
  • Váha produktu: 10-250 g/ ks
  • Příkon elektro: 1,75 kW
  • Napětí elektro: 230 V/  50 Hz
  • Hmotnost: 280 kg
  • Rozměry (D/Š/V): 1680 x 860 x 1300 mm

 

ELF 400 SV – plnička

UNIFILLER ELF 400 SV – představuje základní výchozí model stolní pneumatické objemové plničky, který je flexibilní a je vhodný pro menší objemy výroby s možností dávkování až do objemu 420 ml. Je vhodným řešením i pro zpracování produktů s obsahem pevných měkkých kousků do velikosti 19 mm.

Výhody

  • Malý rozměr; model ELF 400 SV je možné umístit na každý stůl nebo pult
  • Libovolně nastavitelná rychlost a velikost dávky
  • Rychlé a snadné čištění
  • Objem dávky v rozsahu  9 ml – 420 ml
  • Možnost dávkování až 150 dávek za minutu
  • Vhodné i pro produktyy s měkkými kousky do vellikosti 19 mm
  • Násypka standard o objemu 22 litrů

Compact SV – plnička

Model Compact představuje robustní pneumatickou plničku s velkým výkonem pro univerzální použití s možností dávkování až do objemu 530 ml. Je vhodným řešením i pro zpracování produktů s obsahem pevných měkkých kousků do velikosti 19 mm.

Výhody

  • Libovolně nastavitelná rychlost dávkování a velikost dávky
  • Robustní konstrukce a rychlé a snadné čištění
  • Objem dávky v rozsahu  9 ml – 530 ml
  • Možnost dávkování až 150 dávek za minutu
  • Vhodné i pro produktyy s měkkými kousky do vellikosti 19 mm
  • Násypka standard o objemu 22 litrů
  • Snadná demontáž a výměna nástrojů pro různé produkty bez nutnosti použití nářadí

iSpot – Stanice pro plnění sáčků na zdobení

iSpot je strojní zařízení umožující rychlé, snadné dávkování a plnění různých jemných produktů přímo z díže, kbelíku nebo kotle.
Je dokonalým doplňkem mnoha výrobních linek. iSpot umožňuje dávkování produtků s obsahem pevných kousků o velikosti až 6 mm. Maximální objem dávky je 220 ml na jeden zdvih pístu. iSpot umožňuje i plnění sáčků pro zdobení jediným stisknutím tlačítka bez přerušení a ztráty suroviny.
  • Přímé vkládání z díže, kbelíku nebo nádoby
  • Rychlé, snadné a čisté dávkováníVhodné zejména pro měkká těsta a jemné produkty
  • Snadná demontáž a čištění bez nutnosti použití nářadí
  • Snadná a rychlá výměna produktů

Kynutí, pečení, chlazení

Jedná se o kategorii strojů, které umožňují pečení jak dávkové např. na pečných vozících vhodné pro variabilní sortiment, tak kontinuální při použití průběžných tunelových pecí pro větší rozsah výroby a omezený sortiment.

Pec do obchodu – elektrická
Elektrická pec modulární konstrukce vhodná do obchodu a menších provozů. Každá etáž je nezávislá, je vybavená samostatným systémem zapařování a ovládacím panelem. Horní a spodního teplota ohřevu se nastavuje pro každou etáž zvlášť. To zajišťuje vysokou kvalitu pečení a umožňuje pečení různých druhů produktů současně. Zároveň se při pečení menšího množství výrobků využije vždy pouze skutečně nutný počet etáží v daném okamžiku. Počet etáži je variabilní podle požadavků zákazníka a pec je možné kombinovat také s kynárnou.

Technické parametry

  • Počet etáží: 1 až 6 nezávislých etáží různých kapacit
  • Výška pečné komory: 170 mm stadard (lze zvětšit)
  • Kamenné desky
  • Uživatelsky přívětivý ovládací panel
  • Možnost uložení až 20 programů, každý se 3 fázemi pečení .
  • Případné kolizní stavy jsou indikovány zvukovými alarmy a chybovými kódy.
  • Nastavení teploty pece je v rozsahu 0 – 270 ° C

Etážová pec – elektrická

Elektrická pec modulární konstrukce vhodná do obchodu a do menších provozů. Každá etáž je nezávislá, je vybavená samostatným systémem zapařování a ovládacím panelem. Horní a spodního teplota ohřevu se nastavuje pro každou etáž zvlášť. To zajišťuje vysokou kvalitu pečení a umožňuje pečení různých druhů produktů současně. Zároveň se při pečení menšího množství výrobků využije vždy pouze skutečně nutný počet etáží v daném okamžiku. Počet etáži je variabilní podle požadavků zákazníka a pec je možné kombinovat také s kynárnou.

Technické parametry

  • Počet etáží: 1 až 6 nezávislých etáží různých kapacit
  • Výška pečné komory: 170 mm stadard (lze zvětšit)
  • Kamenné desky
  • Uživatelsky přívětivý ovládací panel
  • Možnost uložení až 20 programů, každý se 3 fázemi pečení .
  • Případné kolizní stavy jsou indikovány zvukovými alarmy a chybovými kódy.
  • Nastavení teploty pece je v rozsahu 0 – 270 ° C

Průběžná pec
Všestranná flexibilní modulární koncepce tunelové pece firmy Senius je vybavena nepřímým ohřevem a je vhodným řešením pro pečení většiny výrobků. Především pak pro výrobce produktů jako jsou: sušenky, müsli, piškotová těsta apod.
Pec umožňuje rychlé, spolehlivé a optimální nastavení parametrů pečení individuálně pro každý výrobek. Modulární koncepce umožňuje ve fázi návrhu vytvoření více pečných zón. Celá pec je sestavena z různého počtu 2m dlouhých sekcí, jejichž počet je variabilní podle potřeb zákazníka.

Technické parametry

  • Vhodné pro pečení produtku typu: sušenky, dorty, piškotové koláče, zapečené müsli, granola, pizza, chlebové placky, makronky apod.
  • Efektivní a rychlý přenos tepla
  • Rovnoměrné zabarvení produktu a distribuce vlhkost při pečení
  • Snadná intuitivní obsluha zařízení s možností rychlé změny parametrů procesu pečení a zajištění plnou opakovatelnosti procesů
  • Hygienický design zařízení s velkými inspekčními poklopy a dvířkami pro čištění
  • Unikátní systém sledování polohy a automatické vystředění pásu pece pro spolehlivou přepravu produktů
  • Nízká a kompaktní konstrukce, snadný přístup dovnitř i zvenku
  • K dispozici je speciální verze pece s využíváním spalovacího vzduchu pro dodatečný ohřev vzduchu v pečné komoře, tím je zajištěno optimální využití energie.

Stopkynárna

Stopkynárny jsou základním a dnes téměř nezbytným vybavením pro malé provozy jako jsou pizzerie, cukrárny, pekárny, hotely, cateringové služby apod. Typická velikost zařízení je box pro pro umístění jednoho vozíku o rozměrech 600×800 mm nebo 2 vozíky 600×400 mm. Pomocí programu zařízení umožňuje automatizované řízené prodloužené kynutí, které díky prodloužení působení enzymatických procesů v těstě významně zvyšuje jeho kvalitu a chuť finálních výrobků. Zároveň také eliminuje nutnost práce v noci pro obsluhu.

Technické parametry

  • Teplotní rozsah zařízení: (-10 °C až +40 °C)
  • Kapacita: 1 vozík 600 x 800 mm nebo ( 2 vozíky 600 x 400 mm)
  • Vnitřní rozměry: 760 x 900 x 1750 (nebo 2000) mm
  • Konstrukční materiál: Bílé PUR panely 60 mm
  • Příkon elektro: 1,0 kW
  • Napětí: 230 V/1 N/50 Hz
  • Vnější rozměry: (š/h/v) (930/ 1070 / 2390) mm

Balení, skladování, robotizace, ostatní

Kronen
Od přípravy až po balení

Univerzální balička
UNIQ

Univerzální balička
Italian Pack

Robot UR
uchopení, přemístění

Robotické vkládání
do přepravek

Robot UR
flexibilní paletizace

Udělejte s námi 6 kroků k realizaci

Konzultace

Rozbor Vašeho záměru a základních informací

Návrhy

Analýza a tvorba variant návrhu řešení

Výběr

Dískuze a výběr optimální varianty  řešení

Projekt

Příprava projektu, výkresy konstrukce, stavba

Realizace

Konstrukce, výroba,
instalace, zprovoznění

Podpora

Zajištění servisu, dodávky náhradních dílů

© 2022 FineNet – Na netu v pohodě