Potravinářské stroje pro pekaře:
pečivo, chléb, pizza, sušenky, sladké



Pekařské stroje na mísení, šlehání, přípravu surovin
Firma IBIS je polská firma disponující vlastní výrobní halou o rozloze několika tisíc metrů čtverečních a moderním, dobře vybaveným strojovým parkem. Využívají vlastního CNC obráběcího centra, laseru na řezání oceli a mnoha dalších strojů, které jim umožňují vyrábět pekařské stroje v rámci vlastní firmy s cílem poskytnout našim zákazníkům komplexní služby na míru s velmi dobrým poměrem ceny a výkonu. Firma se zaměřuje především na výrobky a procesy v pekařském a potravinářském oboru. Jejich specialitou jsou pekařské stroje pro mísení a hnětení a dále především pece různých velikostí pro malé i průmyslové výrobce včetně kompletní výroby systému termoolejových pecí.
Hnětač (45 – 80) – pevná díže
Spirálový hnětač s pevnou díží o objemu 45 – 80 litrů je ideální pro mísení a hnětení těst a jiných hmot a to i ve velmi malých množstvích nepřesahujících 5% objemu díže. Podstavec je vyrobený z lakované oceli. Pevná díže, spirála a škrabka na těsto jsou z nerezové oceli a jsou odolné vůči kyselému prostředí. Díky použitým technologickým řešením pracují hnětače s pevnou mísou velice tiše a energeticky úsporně. Mají kompaktní kryt a přehledný, intuitivní ovládací panel. Tento pekařský stroj své uplatnění nalezne především v menších a středních pekárnách a cukrárnách, dále pizzeriích, restauracích a hotelových kuchyních.
Technické parametry
- Možnost nastavení rychlosti na prvním a druhém rychlostním stupni obsluhou
- Plynulá změna otáček.
- Automatická fixace hnětače po zvednutí krytu díže.
- Tichý chod stroje díky řemenovému převodu.
- LED osvětlení mísy a přesné měření teploty
Hnětač (125 – 250) – pevná díže
Spirálové hnětače s pevnou díží o objemu od 125 – 250 litrů jsou ideální pro hnětení pšeničných, kynutých i tuhých těst. Použitá konstrukční řešení zajišťují intenzivní a efektivní míchání těsta a umožňují dosahování ideálních technologických parametrů těsta jako provzdušnění a rovnoměrné promísení surovin. Stroj vymíchá i malé množství těsta, nepřesahujícím 5% objemu díže. Podstavec hnětače je standardně vyroben z lakované oceli, ale na přání zákazníka lze vyrobit i z nerezové oceli. Intuitivní ovládací panel, LED osvětlení a přesné měření teploty. Tyto pekařské stroje jsou nepostradatelné v pekárnách, pizzeriích, restauracích, a hotelových kuchyních.
Technické parametry
- Možnost přípravy všech druhů těsta: pšeničného, smíšeného a žitného
- Možnost nastavení otáček technologem při první a druhé rychlosti – individuální volba rychlosti míchání těsta
- Rovnoměrné promíchání všech složek těsta, a to i v malém množství, které nepřesahuje 5 % objemu mísy
- Přídavné, nezávislé nouzové ovládání v případě poruchy elektronického systému (Opce)
- Tichý chod stroje díky řemenovým převodům
- Tři provozní režimy (volitelná výbava)
Univerzální šlehací/ hnětací stroj – MR
Průmyslový mixér MR je univerzální pekařský stroj, který v sobě kombinuje výhody jak klasických spirálových hnětačů tak i planetových šlehačů. Multifunkční systém vyjímatelných nástrojů je ideální pro použití v pekárnách a cukrárnách. Jedná se o stroj určený k hnětení velkého množství hmoty s možností výměny pracovních nástrojů. Umožní ideálně zpracovat jakýkoli konkrétní typ hmoty/ těsta. Různé pracovní nástroje pokrývají všechny potřeby pro procesy míchání, hnětení a šlehání všech druhů hmot. Výborně se hodí také ke šlehání másla a marmelády do hladké hmoty a k rovnoměrnému míchání všech složek těsta. Umožní zpracovat i malé množství, které nepřesahuje 5 % objemu díže. Použití frekvenčního měniče zaručuje dosažení univerzálního zařízení v pekařském a cukrářském průmyslu.
Technické parametry
- Maximální výrobní kapacita a možnost přípravy široké škály těst a cukrářských hmot
- Mixéry jsou standardně vybaveny škrabkou pro čištění díže během provozu hnětení
- Dotykové ovládání (Opce): zaručuje plynulou regulaci otáček, programovatelné provozní cykly zařízení, uložení až 99 programů
- Možnost nastavení otáček technologem u první a druhé rychlosti – individuální volba rychlosti míchání těsta
- Intuitivní ovládací panel, LED podsvícení díže a přesné měření teploty
- Přídavné, nezávislé, nouzové ovládání v případě poruchy elektronického systému
Mixer – drtič – homogenizátor
- Kapacita: 20 – 120 l
- Rychlost otáček 600-3000 rpm
- Příkon: 2.2 kW/ 18,5 kW
- Elektro připojení: 230V/ 50Hz; nebo 400V/ 50 Hz
- Rozměry délka x hloubka x výška: od (40 x 60 x 105 cm) do (100 x 70 x 135 cm)
- Velikost dávky: od 6 kg do 75 kg
- Hodinová kapacita: od 90 kg do 1200 kg
Dělení, tvarování, krájení
Jedná se o kategorii pekařského strojního zařízení, která umožňuje rozdělení hmoty na požadovaný počet kusů o požadované váze včetně jejich finálního tvarování. Jedná se o různé typy strojů pro dělení, které umožňují buď kontinuální nebo dávkové zpracování v různém pracovním režimu od manuálního přes poloautomatický až po plně automatický.
- Kapacita stroje: v rozsahu 1.900 – 3.000 ks/ hod.
- Kapacita násypky: 15 kg těsta
- Váhový rozsah klonků: 30 – 145 g
- Průměr pístu: 64 mm
- Rozměry: 650 x 1705 x 1700 mm
- Váha: 700 kg
- Konstrukční materiál: nerezová ocel
- Příkon elektro: 1,5 kw/ 400 V AC 50-60 Hz
Dělička se skulováním
POUŽITÉ MATERIÁLY:
- Rám z elektrolyticky svařované, lakované oceli
- Povlak z lakované oceli nebo nerezové oceli
- Nože a mřížky z nerezové oceli 304
- Vnitřní povrch krytu a prostor dělení z polyethylenu pro potravinářské použití PE500
- Desky z polyethylenu pro potravinářské použití PETG
ELEKTRICKÉ NAPÁJENÍ
- Všechny stroje jsou standardně dodávány pro provozní napětí 400 V/ 50 Hz, na vyžádání lze dodat i jiná napětí
- Všechny stroje jsou v souladu s předpisy ES a jsou původem z Itálie.
POUŽITÉ MATERIÁLY:
- Rám z elektrolyticky svařované, lakované oceli
- Povlak z lakované oceli nebo nerezové oceli
- Nože a mřížky z nerezové oceli 304
- Vnitřní povrch krytu a prostor dělení z polyethylenu pro potravinářské použití PE500
- Desky z polyethylenu pro potravinářské použití PETG
ELEKTRICKÉ NAPÁJENÍ
- Všechny stroje jsou standardně dodávány pro provozní napětí 400 V/ 50 Hz, na vyžádání lze dodat i jiná napětí
- Všechny stroje jsou v souladu s předpisy ES a jsou původem z Itálie.
Dělička na Chleba
Rozvalování & plnění
Jedná se o kategorii pekařského strojního zařízení, která umožňuje přípravu a finální tvarování produktů tak, aby bylo možné vyrábět plněné produkty jako sladké plněné knedlíky z tvarohového nebo bramborového těsta (extrudery / enkrustery) a tepelné zpracování produktů jak při běžném atmosférickém tlaku, tak při specifických podmínkách ve vakuu, které významně napomáhá urychlit proces tepelného zpracovávání.
Rozvalovač těsta – manuál / automat
ELF 400 SV – plnička
Výhody
- Malý rozměr; model ELF 400 SV je možné umístit na každý stůl nebo pult
- Libovolně nastavitelná rychlost a velikost dávky
- Rychlé a snadné čištění
- Objem dávky v rozsahu 9 ml – 420 ml
- Možnost dávkování až 150 dávek za minutu
- Vhodné i pro produktyy s měkkými kousky do vellikosti 19 mm
- Násypka standard o objemu 22 litrů
Compact SV – plnička
Výhody
- Libovolně nastavitelná rychlost dávkování a velikost dávky
- Robustní konstrukce a rychlé a snadné čištění
- Objem dávky v rozsahu 9 ml – 530 ml
- Možnost dávkování až 150 dávek za minutu
- Vhodné i pro produktyy s měkkými kousky do vellikosti 19 mm
- Násypka standard o objemu 22 litrů
- Snadná demontáž a výměna nástrojů pro různé produkty bez nutnosti použití nářadí
iSpot – Stanice pro plnění sáčků na zdobení
Je dokonalým doplňkem mnoha výrobních linek. iSpot umožňuje dávkování produtků s obsahem pevných kousků o velikosti až 6 mm. Maximální objem dávky je 220 ml na jeden zdvih pístu. iSpot umožňuje i plnění sáčků pro zdobení jediným stisknutím tlačítka bez přerušení a ztráty suroviny.
- Přímé vkládání z díže, kbelíku nebo nádoby
- Rychlé, snadné a čisté dávkováníVhodné zejména pro měkká těsta a jemné produkty
- Snadná demontáž a čištění bez nutnosti použití nářadí
- Snadná a rychlá výměna produktů
Stroje pro pečení, kynutí, chlazení
Jedná se o kategorii pekařských strojů, které umožňují pečení jak dávkové např. na pečných vozících vhodné pro variabilní sortiment, tak kontinuální při použití průběžných tunelových pecí pro větší rozsah výroby a omezený sortiment.
Technické parametry
- Počet etáží: 1 až 6 nezávislých etáží různých kapacit
- Výška pečné komory: 170 mm stadard (lze zvětšit)
- Kamenné desky
- Uživatelsky přívětivý ovládací panel
- Možnost uložení až 20 programů, každý se 3 fázemi pečení .
- Případné kolizní stavy jsou indikovány zvukovými alarmy a chybovými kódy.
- Nastavení teploty pece je v rozsahu 0 – 270 ° C
Etážová pec – elektrická
Technické parametry
- Počet etáží: 1 až 6 nezávislých etáží různých kapacit
- Výška pečné komory: 170 mm stadard (lze zvětšit)
- Kamenné desky
- Uživatelsky přívětivý ovládací panel
- Možnost uložení až 20 programů, každý se 3 fázemi pečení .
- Případné kolizní stavy jsou indikovány zvukovými alarmy a chybovými kódy.
- Nastavení teploty pece je v rozsahu 0 – 270 ° C
Pec umožňuje rychlé, spolehlivé a optimální nastavení parametrů pečení individuálně pro každý výrobek. Modulární koncepce umožňuje ve fázi návrhu vytvoření více pečných zón. Celá pec je sestavena z různého počtu 2m dlouhých sekcí, jejichž počet je variabilní podle potřeb zákazníka.
Technické parametry
- Vhodné pro pečení produtku typu: sušenky, dorty, piškotové koláče, zapečené müsli, granola, pizza, chlebové placky, makronky apod.
- Efektivní a rychlý přenos tepla
- Rovnoměrné zabarvení produktu a distribuce vlhkost při pečení
- Snadná intuitivní obsluha zařízení s možností rychlé změny parametrů procesu pečení a zajištění plnou opakovatelnosti procesů
- Hygienický design zařízení s velkými inspekčními poklopy a dvířkami pro čištění
- Unikátní systém sledování polohy a automatické vystředění pásu pece pro spolehlivou přepravu produktů
- Nízká a kompaktní konstrukce, snadný přístup dovnitř i zvenku
- K dispozici je speciální verze pece s využíváním spalovacího vzduchu pro dodatečný ohřev vzduchu v pečné komoře, tím je zajištěno optimální využití energie.
Příslušenství k pekařským strojům
Udělejte s námi
6 kroků k realizaci
Konzultace
Rozbor vašeho záměru pekařského provozu
Návrhy
Tvorba variant návrhu pekařské technologie
Výběr
Diskuze a výběr optimální varianty pekařského stroje
Projekt
Realizace
Instalace pekařské techniky, strojů a zařízení
Podpora
Zajištění servisu pekařských strojů, optimalizace výkonu
Kontaktujte nás
© 2022 FineNet – Na netu v pohodě